Nakup Video nadzorne kamere – brezžične ali žične ???

Uporaba nadzorne kamere v Vašem domu
14. septembra, 2020
Pravilna izbira video nadzornega sistema
15. septembra, 2020

Brezžično ali ožičeno?

Kaj kupiti, ko se odločate za namestitev video nadzornega sistema ! Video Nadzorne kamere na svojem domu morate namestiti na mesto, od koder najbolje »pokrije« željeno površino in nikakor ne tja, kjer je namestitev najlažja oziroma imate slučajno električno vtičnico. Ker pa kamera potrebuje električno energijo, bo do kamere potrebno vleči električni kabel in še kabel za podatkovno povezavo. Če je kamer veliko, jih je bolje priključiti v omrežje prek  UTP kablov ( t.i. PoE kamere ), po katerem se prenešajo podatki in napajanje, brezžično omrežje pa naj bo le izhod v sili, ko res ni druge možnosti. Običajno imajo tudi brezžične kamere ( WiFi kamere) tudi LAN vmesnik in jih lahko priključimo na omrežje tudi z kablom, vendar te kamere nimajo PoE napajanje in je potrebno zagotovit napajanje preko napajalnega adapterja.

Če se resnično zanašate na svoj videonadzorni sistem, morajo biti kamere in snemalnik ter ostale bistvene naprave videonadzora in dostopa v internet priključene na sistem za brezprekinitveno napajanje ( UPS napajalnik )

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Preberi več